Language - Duits0

Gehäkelter Lampion

  

Material

Ring aus Metall mit einem Durchmesser von 15 cm.

Baumwollgarn, verschiedene Farben.

Häkelnadel 3 oder 3,5.

Besonderheiten

Die Musterzeichnung ist teilbar durch 8, die ersten 8 Maschen wiederholen, um sie um den Ring passend zu machen, sollten Sie einen größeren oder kleineren Ring benutzen.

In jeder Runde die Farbe wechseln.

Musterbeschreibung

Auf dem Ring 15 x 8 feste Maschen häkeln = 120 feste Maschen

Den Faden heraufholen, unter dem Ring her, dann den Faden über den Ring holen und ziehen Sie den Faden durch die Luftmaschen, die auf der Nadel stehen. Wiederholen Sie das den ganzen Ring rund in einem Vielfachen von 8.

Haak in iedere vaste op de ring, 1 vaste. Haak daarna de patroontekening, volgens de beschrijving van toer 1 en 2.
Toer 1:
*Haak 1 vaste, 3 lossen, sla 3 steken over en haak in de 4de steek 1 stokje, 3 lossen en 1 stokje, ook in de 4de steek. Haak 3 lossen, sla 3 steken over*. Herhaal * * de toer rond. Eindig de laatste steek met een halve vaste in de eerste steek van de toer.
Toer 2:
Haak 3 lossen, *haak in de boog, op de 3 lossen van de vorige toer: 3 dubbele stokjes, 2 lossen, 3 dubbele stokjes*. Herhaal * * de toer rond. Eindig de laatste steek met een halve vaste in de eerste steek van de toer.
Toer 3 t/m 17.
Herhaal toer 1 en toer 2.

Toer 18 – de rand
Haak in iedere boog 7 stokjes. Tussen de groepjes stokjes, op de vaste van de vorige toer 1 stokje. Haak dit de toer rond. Eindig de laatste steek met een halve vaste in de eerste steek van de toer.
Werk al de draden af. Knoop op 3 punten aan de bovenkant van de ring linten vast.

Deze linten maak je vast aan het lampionstokje of aan een houten stokje.
De verlichting in de lampion is een lichtsnoer met lampjes, gekocht bij de Xenos. Het lichtsnoer werkt op batterijen en heeft versiering met gouddraad, gouden belletjes en goudkleurige uiltjes eraan. Het geeft een mooi dromerig licht en het getinkel van de gouden belletjes  maakt het nog specialer tijdens lopen op 11 november.
Delen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone